Бегачите преминаха 15-километрово трасе220 души от 10 страни се включиха в

...
Бегачите преминаха 15-километрово трасе220 души от 10 страни се включиха в
Коментари Харесай

Параолимпиец победи на пробега между Русе и Гюргево

Бегачите преминаха 15-километрово трасе

220 души от 10 страни се включиха в тазгодишното издание на пробега „ Русе - Гюргево “, който бе възобновен след двегодишна пауза. Събитието е само по рода си, защото се минава граница сред две страни.

Бегачите потеглиха от площада при Часовниковата кула в Гюргево, изпратени с осъществявания на мажоретки, след което минаха 15-километровото трасе до центъра на Русе. Съдействие в пробега оказа Колоездачен клуб „ Дунав “.

Сред участниците бе и параатлетът от СКЛА „ Дунав “ - Русе Християн Стоянов. Световният и европейски първенец и притежател на сребърен олимпийски орден взе голяма преднина пред раздралата се колона още на Дунав мост и предстоящо финишира първи в Русе с време 45:51 минути. Втори при мъжете стана Исмаил Сенанджи с 47:17 минути, а трети – Иван Андреев с 48:46 минути.

Християн Стоянов показа, че взе участие към този момент за четвърти път, защото надпреварата е само по рода си в България, а и в Европа. „ Това е съревнование сред две страни, пресичайки интернационална граница, което в действителност го прави неповторимо и поради това ни харесва. Отделно се събират доста мощни бегачи от България, Румъния, идват и много хора от други трети страни и надлежно става едно от най-силните надпревари в България, където можем да премерим сили и по тази причина считам, че всеки, считащ себе си за бегач, би трябвало да взе участие “, сподели той, предава

Християн изясни, че пробегът е част от подготовката му за летния сезон следващата година. „ Част от това да упражнявам душeвността си, защото по принцип знаете, тичам главно на писта, в много по-къси дистанции – 800, 1500 метра, а този пробег е 15 км. Съответно той е много по-дълъг, само че пък се изисква доста воля за този пробег, трасето е относително мъчно с много изкачвания и несъмнено е едно затруднение пред мен в подготвителния сезон, което да ми покаже на какво равнище съм и дали повеждам вярно подготовката си “, сподели още бегачът. Той е доста удовлетворен от успеха си и е че е бил едно равнище над конкуренцията.

Традиционно в пробега се включи и 75-годишният Михаил Терзиев от Русе, който не е пропущал издание. Той показа, че е взел участие в редица маратони, като най-вече присъединяване има в софийския маратон. Сега обаче не бяга към този момент на 42 км, а на дистанции от по 10-20 км. „ Правя го поради адреналина към бягането, за здраве, човек би трябвало да поддържа някаква форма, здраве. Чувствам се добре, когато спортувам, когато упражнявам и състезавам. Този пробег ми дава самочувствие, да си опитвам опциите, да вземам участие постоянно, до момента в който мога “, показа Михаил Терзиев.

Румънците също имаха възрастен участник, само че с година по-млад – на 74 години.

При дамите успеха бе за Маринела Минева с време 55:03 минути, следвана от Юсерин Сюлейман – 57:41 минути и Таня Димитрова – 58:19 минути.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР